Lupaavia junioripelaajia miesten sarjoissa


Tässä postauksessa nostan esiin muutamia lupaavia 03 syntyneitä junioripelaajia, jotka pelaavat Klubi 04:ssä, FC Honka/Akatemiassa ja AC Oulussa. Huomioithan, että tekstissä nostetut lupaavat junioripelaajat ovat minun mielipiteitäni. Näistä kolmesta joukkueesta löytyy varmasti myös muita potentiaalisia ja lahjakkaita pelaajia, joten ei huolta, jos et ole tällä kertaa esiin nostettujen pelaajien joukossa.


Klubi 04:

Päävalmentaja: Mika Väyrynen

Sarjataso: Miesten Ykkönen 

kuvan lähde: http://www.urheilusuomi.com/sarjat.asp?sarjaid=3



lyhyesti joukkueesta

Klubi 04 on jalkapallojoukkue, joka toimii reservijoukkueena HJK:n miesten edustusjoukkueelle. Joukkue nousi viime kaudella miesten kakkosesta ykköseen loistavilla suorituksilla. Pelaajia joukkueeseen nousee pääosin HJK:n B-SM joukkueesta. Joukkueeseen myös hallitaan lupaavia junioripelaajia ympäri Suomen. Tästä esimerkkinä viime kaudella hankittu nuorten 03-vuonna syntynyt maajoukkoetoppari Joose Mäkinen, joka tuli joukkueeseen FC Jazzista. Joukkueen keski-ikää en tiedä, mutta uskoisin sen olevan 20 vuoden pinnassa.


Tästä näet Klubi 04 joukkueen koko pelaajalistan

https://www.hjk.fi/joukkue/klubi-04/


Lupaavat junioripelaajat 

On pakko myöntää, että Klubi 04 on pelaajakalustoltaan täynnä laadukkaita pelaajia. Todella suuri prosentti joukkueeseen kuuluvista pelaajista on pelannut nuorten maajoukkueotteluita. Tämän myötä yksilön erottuminen joukkueesta on vaikeampaa. Kuitenkin itse nostaisin Kai Meriluodon ja Casper Terhon hyökkäyspäästä lupaaviksi yksilöiksi. 


Molemmat näistä pelaajista ovat 03 syntyneitä ja kuuluvat vakikokoonpanoon nuorten maajoukkueessa. Nuoresta iästä huolimatta molemmat myös debytoivat viime kaudella Veikkausliigassa. Meriluodolla on nyt vyön alla kolme Veikkausliigapeliä ja yksi maali niissä. Maali syntyi Ropsia vastaan syyskuun loppupuolella. Näissä kahdessa pelaajassa potentiaalia löytyy, mutta jää nähtäväksi, miten murtautuminen HJK:n Veikkausliiga joukkueen avauskokoonpanoon tapahtuu. 


Pidä silmällä alkavalla kaudella:

Kai Meriluoto ja Casper Terho



FC Honka/Akatemia:

Päävalmentaja: Mohamed Abdi Abdirahman

Sarjataso: Miesten kakkonen

kuvan lähde: https://tpv.fi/index.php/uutiset-edustus/1127-miesten-kakkosen-lohkojako-vahvistettu



lyhyesti joukkueesta

Kuten Klubi 04 niin FC Honka/Akatemia toimii myös reservijoukkueena miesten edustusjoukkueelle. Joukkue koostuu pääosin nuorista lupaavista junioreista. Joukkueeseen noustaan Hongan pelaajaputkea myöten pääosin Hongan B-SM joukkueen kautta. Joukkueen päävalmentajana toimii Mohamed Abdi Abdirahman, joka oli viime kaudella päävalmentajana kyseisessä Hongan B-SM joukkueessa. Voisi sanoa, että paremmin hänen kohdallaan ei olisi viime kausi voinut mennä, koska Honka voitti B-SM sarjassa suomenmestaruuden. Jää nähtäväksi millaiseen lentoon Mohamed Abdi Abdirahman saa reservijoukkueen tällä kaudella. Ainakin pääosa pelaajista on hänelle tuttuja, koska Hongan viime kauden B-SM joukkueesta pääosa 03 syntyneistä pelaajista jatkoi pelaajapolkuansa reservijoukkueeseen.


Tästä näet FC Honka/Akatemian koko pelaajalistan

https://esporthonka.com/joukkue/akatemia/


Lupaavat junioripelaajat 

FC Honka/Akatemiasta löytyy Klubi 04 joukkueen lailla monia todella laadukkaita junioripelaajia. Kuitenkin itse teen joukkueesta muutaman noston. Ensimmäinen nosto osuu joukkueen toppari osastolle, jossa pelaa pitkä ja roteva Jesse Nikki. Nikki on 03 syntynyt keskustoppari, joka on vakikasvoja oman ikäluokan maajoukkuetapahtumissa. Alkava kausi on hänelle nuoresta iästä huolimatta jo toinen Miesten Kakkosessa. Ensimmäisellä kaudellaan Miesten Kakkosessa hän pelasi viisi ottelua ja sai niissä peliaikaa yhteensä 308 min (61,6 min per peli). Kuitenkin odotan hänen olevan alkavalla kaudella Hongan reservin runkopelaajia ja kellottavan peleissä täysiä minuuttia. 


Nostaisin lisäksi myös Hongasta esille nimet Niilo Saarikivi ja Otso Koskinen. Tiedän kyllä, ettei kumpikaan näistä pelaajista ole alkavalla kaudella Hongan reservin pelaajia vaan edustusjoukkueen ja he ehdottomasti kuuluvat Hongan lupaavimpiin nuoriin pelaajiin. Saarikivi on pelipaikaltaan laitahyökkääjä ja Koskinen on hyökkäävä keskikenttä. Molemmat kuuluvat 03-ikäluokan maajoukkueeseen. Mielenkiintoista on kyllä seurata alkavalla kaudella, kuinka paljon vastuuta nämä kaksi nuorta pelaajaa saavat Hongan edustusjoukkueessa. 


Pidä silmällä alkavalla kaudella:

Jesse Nikki, Niilo Saarikivi ja Otso Koskinen



AC Oulu:

Päävalmentaja: Jyrki Ahola

Sarjataso: Veikkausliiga

kuvan lähde:https://www.ruutu.fi/ohjelmat/veikkausliiga


lyhyesti joukkueesta

AC Oulun viime kauden suoriutuminen Miesten Ykkösessä oli varmasti monelle positiivinen yllätys. Joukkue voitti oman sarjan kolmen pisteen erolla KTP:hen ja tätä myöten ansaitsi suoran paikan Veikkausliigaan. Joukkueen päävalmentajana toimii Jyrki Ahola, joka luotsaa joukkuetta nyt toista kautta. Jos Hongan reservin päävalmentajan Mohamed Abdi Abdirahmanin viime kausi valmentajana oli upea, niin ei Aholan yhtään huonompi ollut. Ahola on ennen AC Oulun päävalmentajan pestiä toiminut monessa seurassa pääkaupunkiseudulla. Pisimpään hän toimi HJK:n organisaatiossa, jossa hän oli esimerkiksi miesten reservin valmentaja ja seuran kykyjenetsijä.


Tästä näet AC Oulun koko pelaajalistan

https://acoulu.fi/joukkue/2021/


Lupaavat junioripelaajat

Vaikka AC Oulu on Veikkausliigatason seura, löytyy joukkueesta myös lupaavia junioripelaajia. Ensimmäisenä haluan nostaa esiin viime kaudella todella varmasti pelanneen puolustuslinjan pelaajan Miika Koskelan. Koskela on 195 cm pitkä ja roteva keskustoppari, joka on syntynyt 12.7.2003. Koskela muistuttaa paljon ominaisuuksiltaan ja olemukseltaan Hongan reservin keskustopparia Jesse Nikkiä. Koskela pelasi jo isoja minuutteja joukkueessa viime kaudella ja ihastutti otteillaan AC Oulun kannattajia. Alkava kausi on suuri askel Koskelan uralla ja mielenkiintoista nähdä miten 17-vuotias toppari kestää paineet Suomen ylimmässä sarjatasossa.


AC Oulusta löytyy myös keskikenttäosastolta kaksi lupaavaa pelaajaa. Näitä ovat Lasse Ikonen ja Nestori Kekonen. Molemmat pelaajat ovat 2003 ikäluokan pelaajia. Ikonen on pelaa yleisesti keskikentän keskustassa, taas Kekonen pelaa yleisesti puolustavaa keskikenttää. Nyt, kun alkavalla kaudella AC Oulu pelaa Veikkausliigaa on mielenkiintoista nähdä millaisia minuutteja nuoret keskikentät kellottavat sarjassa. 


Pidä silmällä alkavalla kaudella:

Miika Koskela, Lasse Ikonen ja Nestori Kekonen


Seuraan ainakin itse mielenkiinnolla, miten nämä 03 syntyneet lupaavat junioripelaajat pärjäävät ja kehittyvät alkavalla kaudella.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Talin Jalkapallohalli

Vinkkejä jalkapallotesteihin!

Mitä huipulle pääseminen vaatii juniorilta?