Talin Jalkapallohalli

 

Tässä blogisarjassa esitellään/arvostellaan suomalaisia jalkapallopyhättöjä. Muistakaa, että arviot perustuvat minun mielipiteisiin ja kokemuksiin. Voitte laittaa teidän kokemuksia Talin jalkapallohallista alhaalla olevaan kommenttikenttään.


Taustatietoa hallista

Talin jalkapallohalli, joka on valmistunut vuonna 1992 sijaitsee Helsingissä Purotien varrella. Hallissa on täysimittainen keinonurmikenttä, jonka mitat ovat 64x100 ja vapaa korkeus keskeltä on 20 metriä. 2004 vuonna halliin asennettiin Edellgrass-tyyppinen tekonurmi, joka oli hallissa noin 15 vuotta. Tekonurmi halliin uusittiin 2019 vuoden kesällä. Tällä kaudella Talin halli on ollut minimaalisessa käytössä johtuen Etelä-Suomen huonosta koronatilanteesta, mutta muutamia Suomen Cupin pelejä siellä kuitenkin on päästy pelaamaan.

Kentän pinta

Kuten edellä jo mainitsin tekonurmi Talin hallissa on melkein upouusi. Itse olen päässyt vetämään kyseisellä alustalla jo monta harjoitusta ja voin sanoa, että vanhan ja uuden pinnan ero on merkittävä. Hallissa tekonurmen pinta on hyvin tasainen, joka kertoo, että pohjatyöt on aikanaan tehty kunnolla. 

Kentän pinta ansaitsee täydet viisi tähteä:

Lämpötila

Lämpötila on ehdottomasti tärkeimpiä asioita hallissa. En usko, että kukaan haluaa harjoitella hallissa, jossa t-paidalla ja shortseilla oleminen on tuskallista. Tällaisiakin halleja löytyy useita, mutta Tali ei tähän kategoriaan kuulu. Talin halli on lämpötilaltaan Helsingin lämpimimpiä, ellei jopa lämpimin. Älkää kuitenkaan vielä pakkailko aurinkorasvaa mukaan seuraavalle Talin reissulle, koska sitä ette tule tarvitsemaan.

Myös hallin lämpötila ansaitsee täydet viisi tähteä:

Harjoitteluvuorot

Talin hallin omistaa Helsingin kaupunki, jonka myötä halliin vuorojen saanti ei ole aivan yksinkertaista. Lyhyesti sanottuna, mitä paremmalla sarjatasolla joukkueesi pelaa, sitä enemmän treenivuoroja joukkue saa hallista. 

Vapaa harjoitteluvuoro, toiselta nimeltään kolikkovuoro, on Talissa sunnuntaiaamupäivisin. Kolikkovuoro on ehdottomasti ainakin omasta mielestäni hallin parhaita piirteitä, koska onhan se hienoa päästä talvimyräkässä tekemään omatoimista harjoittelua Suomen parhaisiin olosuhteisiin.

Vaikka treenivuoroja Talin halliin saa hieman heikosti, kolikkovuoro nostaa harjoitteluvuorojen tähdet. 

Oheistilat


Jos Talin hallissa kentän pinta, lämpötila ja harjoitusvuorot ovat huipputasoa, ei oheistilat hallissa ole yhtään huonommat. Hallissa pukuhuoneita löytyy joukkueille enemmän kuin tarpeeksi. Pukuhuoneista löytyy kaikki tarvittavat asiat WC- ja suihkutiloista lähtien. Hallin perältä löytyy myös kuntosali pelaajille, jossa itse en ole käynyt. 


Hallista löytyy myös katsomo, jonka myötä olosuhteet treenien tai pelien katsojille ovat hienot. Katsomo on melkein koko kentän sivun mittainen(100m) ja siihen mahtuu kevyesti 500 katsojaa. 


Olosuhteet pelaajille ja pelien katsojille ovat hienot. Kuitenkin oheistilat ansaitsevat arvosanaksi vain neljä tähteä viidestä. Pääosin tämä perustuu kahvilan puutteeseen, joka olisi halliin helppo organisoida. Myös pukuhuonetilat kaipaavat kohta hieman ehostusta. 


Loppuarvosana


Talin jalkapallohalli saa kokonaistähtimääräksi 4.5/5. Halli kuuluu ehdottomasti Helsingin, että ehkä koko Suomen ykköshalleihin. Talissa pelattaessa häviötä ei voi siis laittaa huonon kentän tai huonojen olosuhteiden piikkiin! 



Kommentit

  1. - P-paikat
    - Opastukset paikalle
    - Minkälaista Data tekniikkaa hallissa käytetään
    - Hallin ympäristön lämmittely yms. puitteet

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä ehdotuksia! Seuraavassa halli esittelyssä pitää näitä asioita myös puntaroida.

      Poista
  2. Hyvältä kuulostaa! Meillä tulossa kaupungille teräshalli, en osaa sanoa vielä mitä siihen tulee mutta uskon että myös harrastustoimintaa sielä tulee olemaan tarjolla. Parkkipaikat tosiaan ovat kyllä tärkeitä hallien läheisyydessä. Ja tuo lämpötila on todella tärkeä osa-alue myös.
    https://www.hallipojat.com/rakennuspalvelut

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vinkkejä jalkapallotesteihin!

Mitä huipulle pääseminen vaatii juniorilta?