Kaverijoukkueet tärkeä osa Hesa Cuppia!



Kaverijoukkueita on ollut monen vuoden ajan mukana Helsinki Cupissa. Pääasiassa näitä

joukkueita nähdään B17-sarjassa. Viime vuonna tässä sarjassa molemmat finaaliin yltäneet joukkueet Ruila/Akatemia ja Valtti/Wild United olivat täydellisiä kaverijoukkueita. Vuosien varrella monet eri kaverijoukkueet ovatkin päässeet maistamaan Hesa Cupin voittoa.


Etenkin B17-sarjassa kaveriporukat nostavat sarjan tasoa ja tunnelmaa huomattavasti. Voisi melkein sanoa, että ilman kaveriporukoita kyseinen sarja olisi aivan kuollut. Kilpatason joukkueet kuten HJK, Honka ja KäPa eivät enää osallistu ykkösjoukkueillaan B17-sarjaan. Nämä joukkueet keskittyvät täydellisesti SM-sarjaan, joka heillä on koko kauden mittainen. 


Miksi nuoremmissa ikäluokissa ei esiinny kaverijoukkueita?

Nuoremmissa ikäluokissa, kuten 9-14 -ikäisissä Helsinki Cup on vuoden suurin tapahtuma ainakin kotimaassa. Pelejä odotetaan viikkoja ennen turnausta kuin kuuta nousevaa. Itse olen ollut mukana monessa Helsinki Cupissa ja tiedän tunnelman, joka peleissä ja koko turnauksessa vallitsee - se on henkeäsalpaava. Kaverijoukkueita ei näissä ikäluokissa ole yhden yhtä, koska junnut ovat sitoutuneet oman joukkueen toimintaan täysin. Nuoremmissa ikäluokissa ovatkin usein Suomen parhaat joukkueet mukana voiton metsästyksessä. 


Keitä kaveriporukoiden pelaajat ovat?

Pääosa kaveriporukoiden pelaajista ovat Suomen korkeimmilla sarjatasoilla pelaavia pelaajia. Joukkueissa saattaa tietenkin olla mukana muutama lopettanut pelaaja, mutta pääosin joukkueiden runko rakentuu usein yhä aktiivisella tasolla olevista pelaajista. B17- sarja on vanhin ikäluokka koko turnauksessa, jonka myötä tämä on myös pelaajien viimeinen mahdollisuus voittaa Helsinki Cup. Tämän vuoksi kaverijoukkueisiin voi kertyä kova nippu pelaajia, jotka ovat valmiita auttamaan joukkuetta menestymisessä. 


Loppusanat

Kaveriporukoissa pelaaminen tuo yhdessäoloa ja ikimuistoisia kokemuksia. Lisäksi on hienoa nähdä, että kaveriporukoihin otetaan mukaan lopettaneita pelaajia ja pelaajia, jotka niin sanotusti jäähdyttelevät. Tällaiset pelaajat voivat saada turnauksesta lisäpaloa lajiin ja jopa aloittaa parhaassa tapauksessa sen uudelleen. Pidetään nyt kaikki peukut pystyssä, jotta korona ei pääsisi pilaamaan tämän vuoden turnausta! 



alla olevasta linkistä pääset katsomaan tähän mennnessä ilmoittautuneet joukkueet turnaukseen.

https://helsinkicup.torneopal.fi/taso/ilmoittautuneet.php




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Talin Jalkapallohalli

Vinkkejä jalkapallotesteihin!

Mitä huipulle pääseminen vaatii juniorilta?